O autorze
Mr & Mrs Iron – kilka lat temu dwójka obcych sobie ludzi, teraz małżeństwo które odnalazło przyjemność i sens życia w podnoszeniu i odkładaniu na miejsce ciężkich przedmiotów, zdrowej kuchni i podróżach. Regularni w posiłkach i treningach, ale przede wszystkim w motywowaniu innych i siebie nawzajem. Wiele pytań zadawanych im na co dzień wygenerowało odpowiedź w postaci ich „żelaznego” miejsca w sieci.

Mleczna Kanapka z Twojej kuchni!

Mleczna kanapka Ironów
Mleczna kanapka Ironów mrmrsiron
Ekhm... przy piątku Mrs. Iron popełnia MLECZNĄ KANAPKĘ! Poniżej wrzuciliśmy zestawienie "oryginalnej" sklepowej kanapki i tej zrobionej w domu. Waga jednej sztuki po przygotowaniu to 120g zatem można łatwo porównać korzyści płynące z takiej "zamianki". O kilka razy mniej tłuszczu i cukrów oraz więcej białka.

Mleczna kanapka ( 4 porcje)

Ciasto:
- 4 jajka
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki serka homogenizowanego
- 8 łyżek otrębów owsianych/żytnich
- 4 łyżeczki słodzika/ksylitolu/miodu

Nadzienie:
- reszta serka homogenizowanego
- laska wanilii
- 2 łyżeczki słodzika/ksylitolu/miodu
(Do nadzienia można dodać odrobinę żelatyny - my nie dodawaliśmy)

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy, przekładamy do kokilek lub formy na muffiny.
Czas pieczenia 20 min
Temp. pieczenia 200 stopni C

Nadzienie - mieszamy składniki i wkładamy masę do lodówki.

Po upieczeniu ciasta czekamy aż wystygnie, przecinamy w połowie
i przekładamy nadzieniem.

Gotowe!

Znajdź nas również na FB
Mr&Mrs Iron na Facebook
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie
Trwa ładowanie komentarzy...